Rottweilerkennel van't Schapedal

Home

Over ons

Onze honden

Nieuws

Dekberichten

Foto's

Hondenvakanties

In memoriam

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over ons...

 

......en laten we maar beginnen met mij......(zie foto)

Mijn naam is Richard Schaap. Op de foto boven ziet u links Kailey en rechts, in een ietwat smekende houding, Donna. De liefde voor honden (en dieren) in het algemeen en voor Rottweilers in het bijzonder is al heel lang aanwezig. Toen Sonja en ik uiteindelijk in Swifterbant gingen wonen kon onze wens eindelijk in vervulling gaan en zo zijn we op zoek gegaan naar verschillende rottweilerfokkers.  Juli 2003 hebben we onze eerste rottweiler mogen verwelkomen, Donna. Precies een week later kwam ook Kailey bij ons thuis, echter wel van een andere fokker. Als ware zusjes zijn ze opgegroeid. In 2005 kwam onze 3e rottweiler in huis, Bruce, welke inmiddels niet meer in ons midden is, tot groot verdriet. Met alle 3 de honden zijn we flink actief geweest in de hondensportwereld. Met Donna en Kailey hebben we 3 jaar getraind bij de Rottweilerwerkgroep Flevoland waar we zijn begonnen met gehoorzaamheidstraining en later de africhting. Bij deze vereniging ben ik ook pakwerk gaan doen en uiteindelijk B-pakwerker geworden. Ook met Bruce is veel aan gehoorzaamheidstraining gedaan. Kailey deed het op de show ook erg goed. Geregeld werd ze met een UITMUNTEND geplaatst en ze heeft 3 keer het predicaat Beste teef mogen ontvangen. Verder gaan onze honden overal mee naar toe. Zo zijn we met z'n allen naar o.a. Zwitserland, de Duitse Eifel, de Belgische Ardennen en heel veel andere mooie (honden) locaties geweest en vele zullen nog volgen. Het trainen staat nu op een laag pitje en we concentreren ons nu meer op het fokken.

Momenteel ben ik werkzaam bij de Koninklijke Landmacht. In 1995 ben ik als soldaat begonnen bij een verkenningseenheid. In 1997 ben ik de opleiding tot onderofficier gaan volgen en vandaag de dag ben ik als instructeur werkzaam op de Cavalerieschool, afdeling verkenningen. Hier worden toekomstig huzaren/korporaals, onderofficieren en officieren opgeleid om uiteindelijk functies te gaan vervullen bij de diverse verkenningseenheden. Ik ben in mijn operationele periode 2 x uitgezonden geweest. 6 maanden Cyprus en 6 maanden voormalig JoegoslaviŽ. Ook mijn werk zie ik als een grote hobby en beleef het nog steeds met veel plezier en de honden komen niets tekort.

Hier laat ik het maar even bij, want Sonja moet ook nog. Veel plezier nog bij het surfen op onze website.

 

Sonja

Dag allemaal,

Ik ben Sonja Schaap, hier op de foto met Kailey. Toen wij ons gingen oriŽnteren op een rottweiler hebben we ons bij meerdere nestjes ingeschreven omdat wij graag een teef wilden. In eerste instantie gingen we voor ťťn hond. Maar naarmate de tijd vorderde begon bij ons allebei het trainingsgevoel te kriebelen, en met z'n tweeŽn trainen met ťťn hond, dat gaat niet. Vandaar dat we dan ook met twee honden thuis gekomen zijn! Al snel was duidelijk dat Donna meer naar Richard trok en Kailey naar mij. Wat dat betreft lijkt de hond echt op zijn baas! Richard zeer fanatiek, Donna geen spat minder. Ik trainde (gelukkig) met minder hoge eisen, want Kailey was met geen mogelijkheid vooruit te branden. Alles heb ik geprobeerd: brokjes, koekjes, kipfilet, hard gekookt ei, balletje, piepbeestje, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar...de volhouder wint! Inmiddels is Kailey erg actief en loopt in plaats van een meter achter me nu fanatiek naast me en is lekker gefixeerd op tennisballetjes! Het trainen staat op het moment op een laag pitje, evenals de show. We willen ons concentreren op een nestje met Kailey. Allemaal erg spannend en we hopen op een mooi nestje ondeugende kleine rottweilertjes.

Nu even wat over mezelf. Ik ben inmiddels al weer drie jaar werkzaam als verpleegkundige/begeleider in de verslavingskliniek Almere. Doordat ik wisselende diensten draai is dit ideaal te combineren met de honden. Ik vind het heerlijk om lang door de bossen te lopen met ze en samen te genieten van het water en de honden te zien rennen achter een tak (soms hele bomen) of bal aan. Met Kailey heb ik sinds kort het hardlopen opgepakt en af en toe nemen we de fiets.